Maarten van der Weijden krijgt kaasschaaf van oudejaarsploeg Wier

27 aug 2018 - 11:20

Leden van de oudejaarsploeg van Wier hebben zijn bij de huldiging van Maarten van der Weijden in Waalwijk geweest. Ze waren daar op uitnodiging van de plaatselijke wethouder.

Foto: Wytze Fopma

De mannen uit Wier hebben de zwemmer hun dorpstrofee overhandigd: een kaasschaaf. Hij was er ontzettend blij mee, zei Gosse Visser van de oudejaarsploeg. "Bijzonder om mee te maken. Maarten vond de kaasschaaf heel leuk. Een kaasschaaftrofee had hij nog niet. Hij zou de kaasschaaf bij zijn olympische medaille zetten."

Visser heeft met Van der Weijden ook nog even teruggekeken op zijn zwemelfstedentocht. "Maarten vond de Hel van het Noorden eigenlijk het Paradijs van het Noorden, door alle mensen en de boeren die met hun trekker op weg waren."

We zagen een wethouder en hij vond het een leuke actie

Gosse Visser

Omdat Wier op de elfstedenroute ligt, wilde de oudejaarsploeg de trofee aan Van der Weijden geven. "Er zijn een paar hoogtepunten in Wier: bingo, de markt, de oudejaarsstunt en nu dit." De ploeg van Wier ging naar de sluis in het dorp, om Van der Weijden te ondersteunen. "Maar het was daar heel druk. We zagen een wethouder en hij vond het een leuke actie." Het idee was om de kaasschaaf op te sturen, maar de wethouder had de mannen van Wier uitgenodigd voor de huldiging in Waalwijk. "Dat wilden wij natuurlijk wel. Het was een mooi weekend."

Gosse Visser van de oudejaarsploeg uit Wier

Erepenning

Bij de huldiging in Waalwijk kreeg Van der Weijden ook de erepenning van de gemeente. Die werd hem aangeboden door burgemeester Nol Kleijngeld. "Je hebt een bovenmenselijke prestatie verricht en mensen in verbinding gebracht rondom het thema kanker. Daarom is heel Nederland trots op je", zei de burgemeester. De opbrengst van de zwemelfstedentocht die Van der Weijden vorige week zwom, is opgelopen naar een bedrag van 4.311.810,72 euro.

Foto: Casper van Aggelen
(Advertentie)
(Advertentie)