Bulthuis: "En dan kunnen we allemaal plotseling wel met het mes tussen de tanden spelen"

26 aug 2018 - 21:33

"We zijn veel te laat wakker geworden. En dan zie je plotseling dat iedereen wel met het mes tussen de tanden kan spelen. Als we die laatste tegengoal niet tegen hadden gekregen, hadden we duizend procent de gelijkmaker gemaakt. Maar er is bij ons zeker ruimte voor verbetering."

Bulthuis Hearrenfean - Feyenoord

Dat zei Dave Bulthuis na afloop van de verloren wedstrijd tegen Feyenoord van zondag. "Feyenoord heeft terecht gewonnen. Wij waren niet goed genoeg."

Centrale verdediger Bulthuis werd op een bepaald moment in de wedstrijd naar voren gezet en hij scoorde het derde doelpunt voor Heerenveen. "Dave is een jongen die nog wel wat oorlog maakt", zo motiveerde Heerenveentrainer Jan Olde Riekerink zijn besluit om Bulthuis naar voren te schuiven.

De wedstrijd kantelde volledig na ons doelpunt.

Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink

Olde Riekerink heeft zich het eerste halfuur van de wedstrijd zitten ergeren. ""We hebben geprobeerd goed druk te zetten, maar als je ziet hoe gemakkelijk de bal achter de eerste linie wordt gespeeld, dan heeft dat ook te maken met de individuele bereidheid om heel kort op de tegenstander te zitten."

Toen Heerenveen in de tweede helft dan eindelijk tot scoren kwam, kreeg Olde Riekerink weer wat moed. "De wedstrijd kantelde volledig na ons doelpunt. Ik kan me voorstellen dat je met een voorsprong van 4-0 zoals Feyenoord die bereikt had, achterover gaat leunen. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt." Toch is Olde Riekerink niet tevreden over de wedstrijd. Zijn eindoordeel over de wedstrijd is dat zijn ploeg het eerst te veel heeft laten zitten.

Olde Riekerink Hearrenfean - Feyenoord

Ben Rienstra volgde de eerste helft vanaf de bank. Het gaat erom dat je op het juiste moment druk zet en dat moet je inzien, zegt hij. "Je kunt niet 90 minuten allemaal als stieren naar voren rennen. Soms heb ik het gevoel dat wij dat wel doen."

Rienstra kwam in de tweede helft op het veld. "Ik had nog geen bal geraakt en toen was het al 0-4. Uiteindelijk kwamen we terug tot 3-4. Toen werd het toch nog krankzinnig. Op een gegeven moment weet je: Het is nu pompen of verzuipen. Of 4-4 of 3-5. Maar het moet wel beter", zei Rienstra over de wedstrijd.

Ben Rienstra Hearrenfean - Feyenoord

(Advertentie)
(Advertentie)