Grootste stormbaan van Europa staat nu in Leeuwarden, maar pas op

26 aug 2018 - 14:33

Het is de grootste stormbaan met springkussens van Europa, de airrun, maar je moet wel oppassen op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Want uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat er steeds meer ongelukken plaatsvinden op springkussens. Vorig jaar moesten 2.200 mensen zich laten behandelen op de eerste hulp van ziekenhuizen. Tien jaar geleden waren dat er nog 1.400.

De airrun, de grutste stoarmbaan fan Europa yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Rik van Raak van Jumpverhuur heeft zondag in Leeuwarden de leiding bij de stormbaan van bijna 500 meter lang. Hij is geschrokken van het nieuws, maar weet wel waar het aan ligt. "Er is steeds meer wildgroei. Vooral particulieren die bij ons een springkussen huren, houden zich niet aan de regels. Dan kunnen er ongelukken gebeuren."

Van Raak houdt zelf de boel goed in de gaten. Bovendien houden medewerkers streng toezicht. Ze zorgen ervoor dat er niet teveel mensen tegelijkertijd op hetzelfde springkussen zijn. "Zo voorkomen we dat mensen op elkaar terecht komen met alle vervelende gevolgen van dien." Voor de zekerheid staat er ook een EHBO-post van het Rode Kruis bij de Oldehove. Zij hebben het tot nu toe niet druk gehad.

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

In sfeerreportage bij de stormbaan in Leeuwarden

Trefwoorden: 
Leeuwarden airrun stormbaan
(advertinsje)
(advertinsje)