CitySwim Workum gaat in de herkansing

26 aug 2018 - 11:33

De CitySwim met Maarten van der Weijden, die eerder moest worden afgezegd vanwege de slechte waterkwaliteit, gaat in Workum in de herkansing. Volgende week zondag, 2 september, wordt in Workum een triathlon gehouden en daar voorafgaand, biedt de organisatie de cityzwemmers een podium. Het gaat dan om de aangemelde zwemmers uit Workum zelf, en die uit Hindeloopen en Stavoren.

Maarten van der Weijden by Starum - Foto: Casper van Aggelen

Ik denk niet dat Maarten van der Weijden zelf meedoet, die lijkt me al aardig uitgezwommen.

Theunis Wouda van de CitySwim

Er kunnen aan deze tocht zo'n 150 zwemmers meedoen. Maarten van der Weijden is ook uitgenodigd, maar de organisatie verwacht niet dat hij mee zal zwemmen. "Hij is volgens mij wel aardig uitgezwommen", laat Theunis Wouda van de organisatie weten.

Theunis Wouda - Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Organisator Theunis Wouda over de CitySwim

Ook Dokkum biedt een alternatief voor de cityzwemmers in die stad. Dat is bij het zogenaamde 'Grachtenzwemmen' dat op zondag 9 september op het programma staat als onderdeel van de Admiraliteitsdagen.

Van der Weijden gehuldigd

Maarten van der Weijden wordt zondagmiddag in zijn gemeente Waalwijk gehuldigd. Afgelopen maandag werd hij ook al gehuldigd op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden onder belangstelling van duizenden Friezen. Zijn elfstedenzwemtocht heeft tot nu toe al meer dan 3,5 miljoen euro opgebracht voor het KWF Kankerfonds.

Burgemeester Nol Kleijngeld van de gemeente Waalwijk roept mensen op om door te gaan met het geven van geld aan dit goede doel, zodat het bedrag in totaal uit zal komen op 4,5 miljoen euro.

(Advertentie)
(Advertentie)