VIDEO: Harkemase Boys begint seizoen met overwinning op SJC

25 aug 2018 - 19:14

Harkemase Boys is zaterdag met een overwinning op SJC aan het nieuwe seizoen in de derde divisie begonnen. De ploeg van trainer Tieme Klompe won op sportpark De Bosk met 3-2 van de promovendus uit Noordwijk.

Halverwege de eerste helft kwam Harkemase Boys op voorsprong. Berwout Beimers legde de bal breed op Johnny de Vries en die schoof de bal in de goal (1-0). Tien minuten later werd het weer gelijk. Spits Tom Duindam schoot van dichtbij de bal achter keeper Erick Jansema van de Harrekieten (1-1).

Lang duurde de vreugde niet bij de bezoekers. Een minuut later kreeg Harkemase Boys een penalty. Jesse Renken wist wel raak met dit buitenkansje en schoot zijn ploeg voor de tweede keer deze middag op voorsprong (2-1).

Burgumer goal

Na een kwartier spelen in de tweede helft breidde de thuisclub de score uit. Twee Burgumers waren daar verantwoordelijk voor. Robert Stelpstra gaf de bal aan Henny Bouius en de aanvoerder van Harkemase Boys schoot de bal achter keeper Roy Haasnoot (3-1).

Even later kwam SJC terug in de wedstrijd. Infaller Melvin van Stijn verschalkte Jansema met een afstandsschot (3-2). Tien minuten voor het einde moesten de bezoekers verder met tien man. Aanvoerder Jordy Groot kreeg zijn tweede gele kaart.

Drie punten

De overwinning van Harkemase Boys kwam daarna niet meer in gevaar, waardoor de eerste drie punten fan het nieuwe seizoen binnen zijn.

Harkemase Boys - SJC 3-2 (2-1). 22. De Vries 1-0, 33. Duindam 1-1, 35. Renken (pen.) 2-1, 60. Bouius 3-1, 69. Van Stijn 3-2. Rode kaart: 84. Groot (SJC).

Trefwoorden: 
voetbal Harkemase Boys SJC
(advertinsje)
(advertinsje)