Weer een zomer zonder patat en ijs bij de Spoekeplas

25 aug 2018 - 09:44

Patat en ijs was er ook deze zomer niet verkrijgbaar bij recreatiegebied de Spoekeplas bij Noordwolde. Het lukt steeds maar niet de kiosk, die jaren als eettentje dienst deed, te verhuren.

Foto: Omrop Fryslân, Simone Scheffer

Eigenaar Staatsbosbeheer van de kiosk had graag een uitbater gehad die ook wat luxere zaken aanbiedt, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt. De organisatie probeert het voor volgend jaar wel te regelen, want er komen toch wel klachten van mensen die er graag een versnapering willen halen.

Kiosk Spoekeplas

Staatsbosbeheer heeft elders in de provincie ook een aantal locaties verhuurd waarin horeca gevestigd is. Bij de Spoekeplas gaat dat echter wat moeilijker. Er waren wel gegadigden, maar die hebben zich toch teruggetrokken.

De Spoekeplas is bij mooi weer een populaire recreatielocatie. Veel mensen vinden het zonder een eet- en drinkgelegenheid 'een dode boel', vertelt boswachter Roel Vriesema. Na meerdere pogingen de kiosk op de normale wijze te verhuren, gaat Staatsbosbeheer nu andere mogelijkheden onder de loep nemen.

Foto: Omrop Fryslân, Simone Scheffer

Repo Kiosk Spoekeplas

Boswachter Roel Vriesema over de kiosk bij de Spoekeplas bij Noordwolde

Een van de mogelijkheden die nu met de gemeente zal worden besproken, is mensen in te zetten die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Dat is nog wel een heel proces, omdat steeds minder mensen met een beperking in aanmerking komen voor dit soort arbeidsplekken. Toch wil ook de gemeente Weststellingwerf samen met Staatsbosbeheer gaan kijken naar mogelijkheid hiervoor. Volgende maand zal daarover worden gesproken.

Als het niet lukt een oplossing te vinden, wordt er opnieuw gekeken naar wat er nog wel mogelijk is om bij de Spoekeplas een eetgelegenheid te krijgen. Dan zal het nog wel moeilijker worden.

In het gebouwtje bij de Spoekeplas zitten ook douches en toiletten. Die blijven wel toegankelijk. Het gebouw zal wel intact blijven, zegt boswachter Vriesema.

Trefwoorden: 
kiosk Spoekeplas
(Advertentie)
(Advertentie)