Matchwinnaar Rossi: "Een speciaal gevoel en een prachtig moment"

25 aug 2018 - 07:29

SC Cambuur was vrijdagavond in eigen huis te sterk voor Jong AZ (2-1). Het was voor de Leeuwarders de eerste overwinning van dit seizoen. Matchwinnaar was Karim Rossi. Met zijn eerste balcontact maakte de Zwitser tegen de Alkmaarders de eerste winnende goal.

Daar was Rossi uiteraard blij mee. "Een speciaal gevoel en een prachtig moment. Vooral omdat ik nog niet eens een minuut op het veld stond en vanwege de moeilijke momenten die ik achter de rug heb." De spits kon in verband met een blessure lange tijd niet spelen.

Reactie René Hake

Cambuur had het moeilijk met AZ en dat had trainer Hake niet verwacht. "Los van de overwinning ben ik over de manier waarop niet tevreden. Zij beschikken over technisch vaardige spelers en als je de ruimte te groot maakt, zijn zij in staat onder de druk uit te spelen en dat gebeurde."

Hake was wel positief over het resultaat. "We hebben de overwinning over de streep getrokken en dat is het belangrijkste. Vier uit twee is goed."

Niet alleen de naam van Rossi kwam op het scorebord, ook Justin Mathieu maakte een doelpunt. "Hij was niet te missen." Het was niet zijn eerste goal tegen AZ. Vorig seizoen scoorde Mathieu ook tegen de ploeg uit Alkmaar. "Laten we dat mooi zo houden."

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Jong AZ
(advertinsje)
(advertinsje)