Olde Riekerink blikt vooruit op Feyenoord-thuis: "Goede ploeg"

24 aug 2018 - 21:18

SC Heerenveen kent met vier punten uit twee wedstrijden een goede competitiestart. Trainer Jan Olde Riekerink is tevreden over het aantal punten, maar voetballend moet het nog wel veel beter.

Olde Riekerink sjocht foarút op Feyenoord-thús

De trainer van Heerenveen weet wat er beter moet. "Als we iets eerder druk zetten op de tegenstander krijgen we meer ruimte om te voetballen. Deze week hebben we daar weer extra aandacht aan besteed."

Zondag speelt zijn ploeg opnieuw een thuiswedstrijd. Na het gelijke spel tegen Vitesse (4-1) komt nu Feyenoord op bezoek in het Abe Lenstra Stadion.

Feyenoord-thuis

Feyenoord beleeft een moeizame start van de competitie. In de Europa League werden de Rotterdammers uitgeschakeld door AS Trencín en de eerste competitiewedstrijd werd verloren van De Graafschap. Afgelopen weekend werd er wel met ruime cijfers gewonnen van Excelsior (3-0).

"Ik vind Feyenoord een goede ploeg", zegt Olde Riekerink. "Tegen Excelsior hebben ze weer aan het vertrouwen kunnen werken. Daarnaast hebben ze genoeg individuele kwaliteiten. Ik zie Feyenoord zeker weer in de topvijf eindigen."

Vergeleken met vorige week keert Morten Thorsby terug van een schorsing. Waarschijnlijk staat de Noor weer in de basis, ten koste van Rodney Kongolo. Sherel Floranus traint weer met de groep mee, maar de wedstrijd tegen Feyenoord komt nog te vroeg. Ook het meedoen van Doke Schmidt is nog onzeker. In dat geval speelt Lucas Woudenberg weer op de rechtsbackpositie.

Transfer

Alleen als er spelers weggaan gaat Heerenveen de transfermarkt op. Misschien wordt er deze zomer nog een extra spits gehaald. Na het vertrek van Henk Veerman naar FC St. Pauli heeft Olde Riekerink met Sam Lammers nog maar één spits over. "We hebben nu eenmaal niet het budget om zomaar nieuwe spelers te halen, dan moeten we eerst ruimte maken in de selectie", zegt technisch directeur Gerry Hamstra.

Van Amersfoort sjocht foarút op Feyenoord-thús

Ook Jizz Hornkamp zou in de punt van de aanval kunnen spelen, maar de talentvolle aanvaller wordt waarschijnlijk verhuurd aan MVV. Hamstra laat weten dat het niet om een definitief afscheid gaat. "Absoluut niet, dit is een keuze waarvan wij denken dat dit goed is voor zijn ontwikkeling. Wij vinden Jizz gewoon een goede speler."

Ook Pelle van Amersfoort is een optie voor in de spits. De aanvaller heeft daarover een gesprek gehad met Olde Riekerink. Er is wel veel interesse voor de jeugdinternational. Zo kan hij de overstap maken naar de Championship. Een ploeg dat op het tweede niveau in Engeland speelt heeft concrete interesse, maar de clubs zijn er nog niet over uit.

(Advertentie)
(Advertentie)