Motorsportvereniging De Prikkedam sluit trainingsbaan na dwangsommen

24 aug 2018 - 11:37

Er kan voorlopig niet worden getraind op de baan van motorsportvereniging De Prikkedam bij Makkinga. Het bestuur heeft de baan per direct gesloten nadat de gemeente Ooststellingwerf drie dwangsommen van 2.000 euro heeft opgelegd.

Foto: ANP

Er zou op drie dagen in juli teveel geluid zijn gemaakt door de 134 leden tellende motorsportclub. De club had net een vierde dwangsom van 2.000 euro betaald en kan de nieuwe dwangsommen maar moeilijk betalen.

Trainingsbaan gesloten

Om nieuwe dwangsommen te voorkomen, heeft het bestuur het besluit genomen de baan te sluiten voor trainingen. Er mag maximaal keer per week drie uren lang worden getraind. De club mist door de maatregel wel inkomsten. De clubdag op 2 september kan wel doorgaan, omdat daar al een speciale vergunning voor was verleend.

De discussie over de geluidsoverlast van de motorsporters duurt al jaren. De gemeente Ooststellingwerf is al langer bezig met een nieuw bestemmingsplan dat alles moet regelen, maar dat wordt steeds gekeerd door bezwaren van omwonenden. Meerdere wethouders hebben geprobeerd beide partijen bij elkaar te brengen, maar dat is tot nu toe niet gelukt.

We worden geconfronteerd met een situatie die niet goed is geregeld, dat moet dus via een bestemmingsplan.

Wethouder Marcel Bos

De club heeft de afgelopen tijd maatregelen genomen om de geluidsoverlast te beperken en hoopt er nu met de gemeente uit te komen. Wethouder Marcel Bos zegt dat hij is verrast door de maatregel van het bestuur, maar verwacht wel dat hij er met de vereniging uitkomt. "We worden geconfronteerd met een situatie die niet goed is geregeld, dat moet dus via een bestemmingsplan", zegt Bos.

(Advertentie)
(Advertentie)