Beintema had een "goed gesprek" met politie over wietolie

23 aug 2018 - 21:50

Oprichter Rinus Beintema van de stichting Suver Nuver uit Leeuwarden heeft donderdag een goed gesprek gehad over wietolie met de politie in Heerenveen. De stichting heeft met locaties in onder andere Leeuwarden, Zwolle en Groningen meerdere vestigingen in Nederland.

Foto: Omrop Fryslân

Beintema wil dat justitie zijn handel en wandel onder de loep neemt, om zo een gerechtelijke uitspraak af te dwingen over door hem geproduceerde wietolie. Deze week werd hem gevraagd naar het politiebureau in Heerenveen te komen voor verhoor.

Rinus Beintema

"Ik word verdacht van het vervaardigen, produceren en distribueren van wietolie. En een vermoedelijke overtreding van de geneesmiddelenwet", vertelt Beintema. De wietolie wordt door Suver Nuver verstrekt aan mensen die de olie willen gebruiken als geneesmiddel en bij pijn. De effecten daarvan worden niet erkend als officieel medicijn.

Foto: Omrop Fryslan

Volgens Beintema verliep het verhoor op een gemoedelijke manier. "Alle aspecten zijn goed belicht. Ik probeer met beleefdheid, vriendelijkheid en respect de waarheid te vertellen." Of het gesprek een vervolg krijgt in de vorm van een strafrechtelijk proces is nog niet bekend.

(Advertentie)
(Advertentie)