Schilder en Mathieu terug in basis Cambuur tegen Jong AZ

Cambuur speelt vrijdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander is Jong AZ. Trainer René Hake heeft na de wedstrijd van vorige week twee wijzigingen aangebracht in de opstelling.
Robbert Schilder © www.orange-pictures.nl
Aanvoerder Robbert Schilder komt na de schorsing terug in de basis, waardoor Robert van Koesveld eruit ligt. Andrejs Ciganiks maakt plaats voor Justin Mathieu. Zowel Van Koesveld als Ciganiks zijn niet helemaal fris uit de wedstrijd van vorige week gekomen, vertelt trainer René Hake. "Zowel Ciganiks als Van Koesveld hadden last van stijfheid. Daar anticiperen we op. Als we ze laten staan, is de kans aanwezig dat het mis gaat en dan kunnen ze misschien acht weken niet spelen."
Schilder en Mathieu werom yn basis Cambuur tsjin Jong AZ

Interessante ploeg

Hake vindt Jong AZ 'een interessante ploeg', zo zei hij donderdag na afloop van de training. "De ploeg is naar mijn idee jonger dan vorig jaar. Het blijft lastig inschatten, maar het zijn wel jongens die over de nodige bagage beschikken, Er zit veel energie en een grote mate van werklust in. En ze willen voetballen. Daar loop je niet zo maar even overheen."
Ynterviews Cambuur foarbeskôging Jong AZ
Opstelling Cambuur: Mous; Van Wermeskerken, Schilder, Mbende, Sambissa; Schils, Schindler, Maulun; Mathieu, Van Kippersluis, Conraad.