Harkemase Boys en ONS met winst naar KNVB Beker

22 aug 2018 - 22:21

Harkemase Boys heeft woensdagavond goede zaken gedaan bij Achilles '29 in Groesbeek in de tweede voorronde van de KNVB Beker. In de eerste helft scoorden de Harkieten maar liefst vijf keer.

De doelpunten kwamen van Berwout Beimers (3de minuut), Willem Huizing (28ste minuut), Robert Stelpstra (36ste minuut), Henny Bouius (42ste minuut) en vlak voor rust scoorde Pier Veldman.

Ook na rust gingen de Friezen door, in de 53ste minuut scoorde Pier Veldman. Vlak daarvoor had Achilles '29 een eerste grote kans, maar de keeper keerde dat op. In de 81ste minuut kreeg Achilles nog een kans op een eretreffer, maar die bal kwam op de paal. Even later was het wel raak voor de thuisploeg, Alper Yildiz maakte de 1-6. En dat was ook de eindstand.

ONS uit Sneek moest ook spelen, tegen HBS in Den Haag. Daar gingen beide ploegen naar de kleedkamers met 1-1 op het bord. Na rust was er een eigen doelpunt van de thuisploeg. De Snekers kregen een penalty nadat Yume Ramos onderuit werd gehaald. Michael Lanting scoorde en bracht daarmee de stand op 1-3. Martijn Barto maakte bijna de 1-4 , maar hij schoot net over. Six scoorde de 2-3. ONS won uiteindelijk dus met die eindstand.

Beide Friese winnaars gaan door naar het hoofdtoernooi van de KNVB Beker.

(Advertentie)
(Advertentie)