Partuur van Ilse Tuinenga wint Frouljus PC

22 aug 2018 - 18:36

Het partuur van Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra heeft woensdagmiddag in Weidum de 42ste Frouljus PC gewonnen. Het partuur was in de finale met 5-2 en 6-4 veel te sterk voor het partuur van Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma.

Ilse Tuinenga is uitgeroepen tot koningin.

Partoer fan Ilse Tuinenga wint Frouljus PC

Foto: Henk Bootsma

Het partuur van Monfils had nog een voordeel, omdat ze met een staand nummer de halve finale mochten overslaan en daardoor meer rust konden krijgen. Maar Harmke Siegersma kreeg voorafgaand aan de finale een migraine-aanval, waardoor de slotpartij van de dag korte tijd moest worden uitgesteld.

Margriet Bakker en Anne Monfils hebben door de migraine-aanval van hun kaatsmaat een korte tijd met zijn tweeën gekaatst. Ondanks de strijd, konden ze niet al teveel doen tegen de kracht van het partuur van Tuinenga.

Het is alweer de derde keer dat Ilse Tuinenga de belangrijke kaatspartij op haar naam schrijft. "We waren alle drie super. De halve finale was wel moeilijk en de finale had wat een rare start omdat Harmke uitviel en we lang moesten wachten. Toen kwamen we ook nog met 1-0 achter terwijl zij met zijn beiden waren. Ik heb even gefoeterd, dat hielp en werden we fel. Daarna sleepten we het zomaar binnen."

Trefwoorden: 
kaatsen frouljus PC
(Advertentie)
(Advertentie)