Sikke Heerschop wint inhaalwedstrijd bij Echtenerbrug

Sikke Heerschop is met het skûtsje Wylde Wytse de winnaar geworden van de inhaalwedstrijd bij Echtenerbrug. De wedstrijd was als vervanging georganiseerd nadat de IFKS afgelopen zondag door de harde wind niet kon zeilen. "Machtig mooi, dit hadden we wel even nodig," zei Heerschop. Geale Tadema met It Doarp Eastermar werd tweede en De Zes Gebroeders van Klaas Kuperus derde.
Gearfetting finish by Ychtenbrêge
Froukje Osinga-Meijer kwam als eerste om de bovenste ton, maar had niet in de gaten dat ze te vroeg was gestart. "We vonden het een perfecte start." Toen het slechte nieuws haar bereikte, verliet ze het wedstrijdwater. De zogenoemde u-vlag wapperde en dat betekent dat wie vals is gestart, niet opnieuw mag starten.
Winner IFKS by Ychtenbrêge
Achter de Jonge Jasper lag de Wylde Wytse van Sikke Heerschop, en die kwam dus al gauw op nummer 1. Die plek gaven Sikke Heerschop en zijn bemanning niet weer weg. Achter hem vochten Ton Brundel, Jeroen de Vos en Geale Tadema om de tweede plek. Fonger Talsma deed met de Jonge Jan net zoals gister weer een inhaalrace en wist van een tiende plek naar de vierde te zeilen.
Sikke Heerschop knoopte nog een rode protestvlag in het wand tegen de skûtsjes die door de vaargeul voeren, maar volgens de reglementen is dat niet verboden. Hij haalde het vlaggetje voor de finish er ook weer uit.
© Omrop Fryslan
Online zendt Omrop Fryslân het skûtsjesilen live uit, met op de radio commentaar van Andor Faber en Gjalt de Jong en op de livestream doen Koos Wieling en Eelke Dykstra dat. In Fryslân Hjoed is 's avonds een analyse van de wedstrijd te zien. En om 21.00 uur is er een uitgebreid verslag op TV.
Folslein oersjoch fan it IFKS Skûtsjesilen by Ychtenbrêge

De volledige daguitslag voor woensdag 22 augustus