Chalets onbeschadigd bij brand in Eastermar, bewoners weer terug

22 aug 2018 - 09:20

Sjalets net skansearre by brân yn Eastermar, bewenners werom

Bij de brand op recreatiepark Onder de Linde in Eastermar zijn geen chalets vernield. Dat laat de brandwacht woensdagmorgen weten. In eerste instantie werd gedacht dat zo'n vier of vijf chalets schade hadden opgelopen, maar bij een nadere inspectie bleek dat dat niet het geval was. Alle chalets zijn inmiddels geventileerd en de vakantiegangers zijn teruggekeerd.

Foto: Omrop Fryslân, Remco de Vries

De brand begon woensdagochtend vroeg in een schuur en sloeg over naar de naastliggende kampeerboerderij. Daar verbleven op dat moment gezinnen met kinderen, in totaal veertien personen. Zij konden de boerderij zonder problemen verlaten. Ze zijn opgevangen in Hotel Meerzicht in Eastermar. De boerderij is compleet verloren gegaan. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Brandweer Fryslân
@BrandweerFrl
In #Eastermar is een uitslaande brand in een schuur met rietenkap. Schuur staat nabij boerderij. Alle mensen zijn uit de woning. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker zijn ingezet om de brand te bestrijden.
22 Augustus 2018 - 05:55
Brandweer Fryslân
@BrandweerFrl
De schuur die in #Eastermar in brand staat, staat op het recreatiepark “Onder de Linde”. Bent u in de omgeving, advies: blijf uit de rook, sluit ramen en deuren en doe de mechanische ventilatie uit. Rook is altijd schadelijk.
22 Augustus 2018 - 06:06
Brandweer Fryslân
@BrandweerFrl
Nabij de vakantieboerderij “Onder de Linde” #Eastermar staan chalets, alle bewoners hiervan gaan tijdelijk naar een opvanglocatie. Betreft ongeveer 30 personen.
22 Augustus 2018 - 06:40
Brandweer Fryslân
@BrandweerFrl
De vakantieboerderij #Eastermar is niet meer te redden om die reden laten we de vakantieboerderij gecontroleerd uitbranden. Naast de 30 personen uit de chalets wordt er ook opvang gezocht voor de 14 jongeren is de vakantieboerderij.
22 Augustus 2018 - 06:54
Brandweer Fryslân
@BrandweerFrl
Naast de schrik is iedereen ongedeerd. In ieder geval hebben vijf chalets hevige rook -en waterschade opgelopen. Verschillende wegen in de omgeving van de zijn afgesloten.
22 Augustus 2018 - 07:01
Brandweer Fryslân
@BrandweerFrl
Inmiddels is het sein brand meester gegeven #Eastermar. De blusgroepen uit Drogeham, Shurhuisterveen en Drachten zijn nog wel enige tijd bezig met (blus)werkzaamheden. Er is geen gevaar voor brandoverslag naar naastgelegen chalets.
22 Augustus 2018 - 07:14
Brandweer Fryslân
@BrandweerFrl
Een aantal chalets worden geventileerd, hierna kunnen alle mensen weer terug keren naar hun chalet. De jongeren uit de vakantieboerderij zijn opgevangen in "Hotel Meerzicht". De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
22 Augustus 2018 - 08:03
Brandweer Fryslân
@BrandweerFrl
Heeft u vragen over de opvanglocaties? #Eastermar De gemeente is bereikbaar na 8.30 uur ☎️140511 @tdiel
22 Augustus 2018 - 08:59
Trefwoorden: 
brand Eastermar vakantiepark
(Advertentie)
(Advertentie)