Jong SC Heerenveen wint beloftenderby in Leeuwarden

Jong SC Heerenveen heeft maandagavond de Friese beloftenderby tegen Jong SC Cambuur gewonnen. In het Cambuurstadion werd het 4-2 voor de Feansters.
Cambuur opende de score met een doelpunt van Issa Kallon. Ruim tien minuten later maakt Jan Ras van Heerenveen de gelijkmaker. Met de 1-1-stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.
In de tweede helft kwam Heerenveen op 2-1 door een doelpunt van Pelle van Amersfoort. Vijf minuten later schoot diezelfde Van Amersfoort weer binnen (3-1). In de 70ste minuut verzilverde Heerenvener Jordy Bruijn een strafschop: 4-1 voor Heerenveen. Door een eigen doelpunt van Heerenveenspeler Julius Magnusson deed Cambuur nog iets terug, maar dichterbij kwamen de Leeuwarders niet.