De Reuzen van Royal de Luxe komen nog één keer in actie

19 aug 2018 - 12:10

De Reuzen van Royal de Luxe komen zondagmiddag nog één keer in actie. De duiker, het meisje en de hond zijn zaterdag herenigd en hebben de nacht doorgebracht bij het WTC in Leeuwarden. Daarvandaan beginnen ze om 14.30 uur met hun laatste tocht door de stad.

Foto: Kappers Media
Foto: LF2018

Ze lopen over de Tesselschadestraat en stappen op een boot. Via de Prinsentuin varen ze de stad uit over de Dokkumer Ie.

Ook op deze slotdag worden weer duizenden belangstellenden verwacht. Vrijdag en zaterdag trokken de reuzen al heel veel mensen die enthousiast, en soms ontroerd, reageerden.

Vervoer

Arriva raadt mensen aan om niet direct na afloop weg te gaan, maar de tijd te nemen, zodat het allemaal weer wat wordt gespreid.

De vervoerder meldt dat het zaterdag goed is gegaan met het vervoer van mensen die in Leeuwarden de reuzen wilden zien. Volgens Arriva zijn duizenden mensen met treinen en pendelbussen naar het centrum gebracht. En dat verloopt allemaal vlot, zegt het bedrijf.

Na afloop van de voorstelling zaterdag bleven veel mensen vanwege de gezellige sfeer langer hangen in de stad, zodat de stroom reizigers zich kin verspreiden. Dat zorgde ervoor dat de terugreis voor elk zonder problemen verliep.

Trefwoorden: 
LF2018 reuzen Royal de Luxe
(advertinsje)
(advertinsje)