Wethouder Maarten Offinga: "Beroerd om aan de kant te staan"

18 aug 2018 - 10:07

"Ik ben er beroerd van," zei wethouder Maarten Offinga van Súdwest-Fryslân zaterdagmorgen. "Het is heel jammer, niet alleen omdat ik er hard voor heb getraind, maar ook voor alle andere deelnemers." In totaal zouden zo'n 1.500 mensen mee zwemmen. Die halen geld op voor het goede doel, de KWF Kankerbestrijding. "Dat geld komt er wel, maar dat we nu aan de kant staan geeft mij een beroerd gevoel, je wilt iets doen, erbij zijn." Door alle trainingen is hij wel wat kilo's lichter en zijn schouders zijn iets breder geworden.

Foto: CAMJO Media

Wethâlder Maarten Offinga

De wethouder was zelfs van plan om niet alleen mee te zwemmen op het traject Sneek, maar ook op alle verdere locaties. Vanwege bacteriën in het water is mee-zwemmers afgeraden om in het water te springen. De waterkwaliteit op de route is te slecht en dat zorgt voor risico's voor de gezondheid van de mensen. De organisatie van het zwemevenement heeft dat besloten in overleg met het Wetterskip en GGD Fryslân.

Maarten van der Weijden is zaterdagochtend om half vijf in Leeuwarden begonnen aan zijn monstertocht om langs de elf Friese steden te zwemmen. Zijn tocht is te volgen op een 360 graden-livestream. De finish is maandag 20 augustus in Leeuwarden.

Foto: Kappers Media
Foto: Kappers Media
Foto: Kappers Media

Om mensen toch te laten zwemmen, zijn onder andere de zwembaden van Bolsward, Wommels, Workum en Witmarsum dit weekend open.

Om 10.00 uur wordt Maarten van der Weijden in Sneek verwacht. Daar zijn al wat spandoeken om hem aan te moedigen. Offinga is van plan om zijn naamgenoot ook op andere plekken langs de route te steunen.

(Advertentie)
(Advertentie)