Emmanuel Mbende: "Dit laat de mentaliteit van ons team zien"

"Ik keek alleen naar de bal", zegt Emmanuel Mbende over zijn late gelijkmaker. Door die goal pakte Cambuur in blessuretijd een punt bij NEC. Het was een chaos in het strafschopgebied: NEC-aanvoerder Rens van Eijden en Cambuur-spits Karim Rossi lagen op de grond. "Ik zag ze liggen, maar ik bleef doorspelen. Ik schoot en scoorde en heb niet echt gezien wat daarvoor gebeurde. Dat maakt mij eerlijk gezegd ook niet zoveel uit, want ik wil winnen."
Emmanuel Mbende
Het leek er lang op dat Cambuur de competitie met een verliespartij zou beginnen. NEC kwam na een klein uur spelen op 2-0 en leek de wedstrijd uit te spelen. Toch kwam Cambuur dus nog terug. "Dat laat de mentaliteit van ons team zien", vertelde Mbende. "Tegen NEC is het niet eenvoudig om terug te komen. Dit voelt als een overwinning, maar we moeten ook kijken naar wat we fout hebben gedaan en dat volgende week beter doen. Als verdedigen wil ik achterin de 0 houden."
Kevin van Kippersluis
Kevin van Kippersluis was betrokken bij de aansluitingstreffer in de 87e minuut. "Issa Kallon passeerde heel netjes twee man op de achterlijn. Ik wilde 'm binnenschieten, maar de tegenstander probeerde de bal te blokken. Ik schopte tegen z'n voet aan, waardoor de bal de goal in vloog."
Iedereen had weer energie voor tien.
Kevin van Kippersluis over de aansluitingstreffer
Na die 2-1 ging Cambuur massaal op zoek naar de gelijkmaker. "Iedereen had weer energie voor tien. Dat is niet te verklaren. Er komt dan zoveel adrenaline vrij, je voelt op dat moment de vermoeidheid niet."
Van Kippersluis had niet gedacht dat de Leeuwarders nog zouden terugkomen na de 2-0, maar vond Cambuur aanvankelijk niet slechten dan NEC. "Ik vond de eerste helft wel gelijk opgaand. Zij creëerden niet veel en wij waren in de omschakeling gevaarlijk."
René Hake
"Ik zei: we moeten knokken tot het eind. En daar zijn we voor beloond." Dat was de conclusie van trainer René Hake, die net als Van Kippersluis niet had gedacht dat zijn ploeg nog een punt uit het vuur zou slepen. "Het verschil tussen beide ploegen was duidelijk zichtbaar. NEC was de bovenliggende partij en leek de wedstrijd uit te spelen, maar ze kwamen bedrogen uit."
Het niveau van het eigen spel moet wel omhoog, vindt Hake. "Aan de bal waren we ver ondermaats, dan kom je moeilijk tot kansen."