Zo'n 95.000 bezoekers komen op eerste optreden De Reuzen af

17 aug 2018 - 14:57

Tijdens de opening van het spektakel De Reuzen van theater Royal de Luxe waren er zo'n 95.000 bezoekers in het centrum van Leeuwarden. Dat is de eerste officiële tussenstand van de gemeente. Volgens de gemeente komen er ook veel positieve reacties binnen en zijn er nog geen incidenten gemeld.

It Famke wurdt wekker - Foto: ANP

De drukte was volgens Akkie Feenstra van de gemeente goed op te vangen, vooral de parkeerterreinen buiten de stad voldeden goed.

Mensen die met het openbaar vervoer kwamen, moesten meer geduld hebben. De treinen zaten aan het begin van de ochtend zo vol dat ze stations zoals Grou, Feanwâlden en Mantgum voorbij reden, terwijl op de perronnen honderden mensen stonden te wachten.

Extra bussen

Vervoerder Arriva stuurde extra bussen naar de stations om reizigers op te pikken. Op de stations werd omgeroepen dat mensen geduld moesten hebben. Arriva had zelfs treinen uit Limburg laten komen om bezoekers van het evenement te vervoeren. Meer materieel inzetten op het spoor kon volgens de vervoerder niet vanwege de veiligheid.

Het spektakel begon vrijdagmorgen om tien uur en toen was het meteen al heel druk. Veel mensen wilden meemaken hoe de duiker, het meisje en het hondje wakker werden. De drie reuzen maakten daarna een wandeling van een paar uren door de stad. Na een powernap van drie uren worden ze straks rond vier uur weer wakker en wandelen ze weer verder.

Houd ons liveblog de komende dagen in de gaten voor al het nieuws over De Reuzen.

Trefwoorden: 
Leeuwarden Arriva De Reuzen
(advertinsje)
(advertinsje)