Foutgepakeerde auto's in het centrum van Leeuwarden weggesleept vanwege De Reuzen

17 aug 2018 - 10:34

De gemeente Leeuwarden heeft donderdagavond en -nacht vijf auto's in het centrum van de stad weggesleept. De auto's stonden geparkeerd in de Grote Kerkstraat. Daar was een parkeerverbod ingesteld vanwege het evenement De Reuzen.

De rûte fan de Reuzen van Royal Deluxe op freed - Foto: LF2018

De gigantische marionetten moeten door de straat en daarom moesten auto's er donderdag aan het eind van de dag weg zijn. Dat was volgens de gemeente duidelijk aangegeven op borden in de straat.

De auto's zijn naar een terrein aan de Snekertrekweg gebracht. De eigenaars kunnen ze daar ophalen, maar moeten wel een boete betalen. Die kan oplopen tot 450 euro. Van de vijf weggesleepte auto's waren twee van gemeentelijke ambtenaars.

De gemeente heeft donderdagavond ook 35 foutgeparkeerde fietsen laten weghalen. Vrijdagochtend werden nog eens 71 fietsen verwijderd uit de Leeuwarder binnenstad. De eigenaren kunnen hun fietsen kostenloos afhalen bij de AFAC aan de Voltastraat in Leeuwarden.

Het evenement De Reuzen is vrijdag live te volgen bij Omrop Fryslân. Houd voor het laatste nieuws ook ons liveblog in de gaten.

(advertinsje)
(advertinsje)