Akkrum staakt wedstrijd met gewonde aan boord, traumahelikopter opgeroepen

16 aug 2018 - 15:32

Onderzoek in het ziekenhuis van Heerenveen heeft uitgewezen dat het goed haat met de schotenman van Akkrum. Die werd geraakt door de giek van een ader skûtsje, bij een krappe situatie tijdens de wedstrijd bij Lemmer. Het skûtsje van Akkrum heeft de wedstrijd verlaten.

Uit voorzorg is de traumahelikopter opgeroepen. Dat meldt de SKS. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, zegt Appie Boorsma van Akkrum. Boorsma is de schoonvader van het slachtoffer. "Hij moet eerst een scan hebben, ter controle. Zijn vrouw is bij hem."

Appie Boorsma is de schoonvader van het slachtoffer

Die scan is inmiddels geweest, en daaruit bleek dat het goed gaat met het slachtoffer. Er kwam vocht uit zijn neus, en als dat hersenvocht zou zijn, had dat kunnen duiden op een schedelbasisfractuur. Het blijkt geen hersenvocht te zijn. "Er is niets met hem aan de hand," zegt verslaggever Geartsje de Vries, "hij komt gewoon terug."

De giek die bij Akkrum over het dek ging, was van Heerenveen. Schipper Pieter Meeter van Akkrum heeft protest ingediend. De jury moet er een uitspraak over doen.

Het skûtsje van Earnewâld was bij hetzelfde incident betrokken. Earnewâld heeft de wedstrijd met averij verlaten.

Trefwoorden: 
skûtsjesilen Lemmer SKS
(advertinsje)
(advertinsje)