VIDEO: SC Cambuur opent seizoen met uitwedstrijd tegen NEC

16 aug 2018 - 15:17

SC Cambuur begint de competitie met een zware uitwedstrijd. Vrijdag is in Nijmegen NEC de tegenstander. Het wordt een interessant duel, want beide ploegen beginnen aan het seizoen met een volledig vernieuwde selectie.

Cambuur kan bij het begin van de competitie niet op elke speler een beroep doen. De beide centrumverdedigers, Robbert Schilder en Matthew Steenvoorden, zijn geschorst. Spits Nigel Robertha is geblesseerd, evenals Daan Boerlage, Rutger Etten en Omar el Baad. Rossi was ook geblesseerd, maar hij zit wel bij de selectie.

Trainer René Hake is benieuwd hoe zijn ploeg uit de oefenperiode komt. "We hebben progressie gemaakt in de afgelopen weken, maar of dat genoeg is voor een goed resultaat zal moeten blijken", zei de trainer donderdag. "Er is concurrentie in de groep. Dat moet het niveau omhoog brengen."

NEC

Tegenstander NEC wordt gezien als een van de kampioenskandidaten. Over die club is Hake duidelijk: "NEC heeft een goede ploeg. Die gaan meedoen voor de titel. Ik vind het een interessante wedstrijd. We gaan kijken hoe we ons staande houden in een kolkende Bloedkuul."

Opstelling SC Cambuur: Mous; Sambissa, Mbende, Van Koesveld, Van Wermeskerken; Schils, Schindler, Maulun, Ciganiks; Conraad, Van Kippersluis.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal NEC
(advertinsje)
(advertinsje)