Zwemmers uit Sloten klaar om Van der Weijden bij te staan

16 aug 2018 - 10:10

Samen met twaalf andere enthousiastelingen uit Sloten zal Trea Leegstra zaterdag een deel van de 11stedenzwemtocht zwemmen. Na haar strijd tegen kanker was dit voor Trea Leegstra het moment in actie te komen. Het doel was 12.000 euro binnen te halen voor KWF. Dat is nu al bereikt en de teller loopt door.

Team SNOBSK64 Sleat - Foto: Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek

Trea Leegstra over de zwemtocht

In 2013 kreeg Leegstra de diagnose borstkanker. Toen ze hoorde van het initiatief van Maarten van der Weijden wist ze het meteen: ik doe mee. "De strijd tegen kanker is nog lang niet voorbij", vertelt Leegstra.

Haar man en kinderen doen ook mee. "Het is een periode die we met z'n allen afsluiten", zegt ze. "Ook is deze Elfstedentocht er maar één keer. Daar moet je bij zijn."

Snobsk64

Al snel werd bekend dat Leegstra een deel van de tocht zou zwemmen. Daarna melden meer mensen zich aan. Twaalf mensen uit Sloten sloten zich bij Leegstra aan. Het team heet Snobsk64. "Iedereen moest wel geld inzamelen, want daar gaat het uiteindelijk om", vertelt Leegstra. De teller staat nu op 12.851 euro.

Hoge golven

Voor de twee kilometer die ze afleggen moest ook worden getraind. In de winter begon de groep al met zwemmen in het zwembad. "Gelukkig hebben we een mooie zomer en konden we al snel naar het buitenwater", vertelt Leegstra. "Alleen op de Sleattemer Mar kan het spoken. Daar zijn dan hoge golven."

Ook woensdagmiddag werd er weer gezwommen door de grachten van Sloten. De zwemmers trekken een hoop bekijks van zowel inwoners als toeristen.

Team Snobsk64 Sleat - Foto: Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek

Trea Leegstra en haar zoon over de zwemtocht

Zaterdag 18 augustus gaat de ploeg van start in Sloten. Om 12.00 uur begint het programma met onder anderen Rintje Ritsma en Jelle B.

(advertinsje)
(advertinsje)