Is Leeuwarden klaar voor De Reuzen dit weekeinde?

16 aug 2018 - 08:23

Het komt steeds dichterbij en de spanning neemt toe: De Reuzen van theatergroep Royal de Luxe zullen vanaf vrijdag door Leeuwarden lopen. Er worden in het weekeinde in totaal 400.000 mensen verwacht. Er moet veel worden geregeld om al die drukte in goede banen te leiden. Is de stad er klaar voor?

Foto: Omrop Fryslân, Froukje Sijtsma

"Het wordt ontzettend spannend", zegt Martijn Beekhuizen van LF2018. "We zijn al maanden aan het voorbereiden, zo niet jaren. En eindelijk is het bijna zover." De binnenstad van Leeuwarden wordt vrijdag bijna volledig afgesloten. "Vrijdag gaat eerst de stad in het centrum dicht voor gemotoriseerd verkeer vanaf 07.00 uur 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds. Voor fietsers is de binnenstad van 08.00 uur tot 19.00 uur niet toegankelijk."

Foto: Omrop Fryslân, Froukje Sijtsma

Martijn Beekhuizen van LF2018

Om de bezoekers de stad in te krijgen, zijn parkeermogelijkheden buiten de binnenstad gerealiseerd. "Er zijn grote parkeerterreinen rondom Zuidlanden, de Hemrik en de Swette. Van die parkeerterreinen zet vervoerder Arriva pendelbussen in naar de binnenstad."

Inwoners binnenstad

Mensen die in de binnenstad van Leeuwarden wonen moeten er rekening mee houden dat ze dit weekeinde vaak niet bij huis kunnen parkeren. "Bewoners zijn vanaf begin juli op de hoogte gebracht van de afsluitingen", volgens Beekhuizen. "Zij worden verzocht buiten de ring te parkeren. Tot op heden is iedereen volgens mij goed op de hoogte. Er heerst ook veel positiviteit rondom het evenement, dat is fijn."

Het wordt een druk weekeinde voor iedereen. Daar kan Martijn Dijkhuizen over meepraten: "Het wordt hectisch, maar volgens mij wordt het vooral heel erg geweldig."

(advertinsje)
(advertinsje)