Middenvelder Ben Rienstra naar SC Heerenveen

15 aug 2018 - 16:41

Ben Rienstra is de nieuwe aanwinst van SC Heerenveen. De 28-jarige middenvelder komt over van AZ, dat hem vorig seizoen al uitleende aan Willem II. In Tilburg was Rienstra met 10 doelpunten in 30 wedstrijden zeer succesvol. Dit seizoen ging Rienstra terug naar Alkmaar, maar bij AZ is er geen toekomst voor de routinier. Rienstra heeft een contract getekend voor drie seizoenen bij SC Heerenveen.

Ben Rienstra begon zijn voetbalcarrière in 2010 bij Heracles Almelo. Bij die club speelde hij in totaal vier seizoenen, om vervolgens de overstap naar PEC Zwolle te maken. Na één seizoen bij PEC tekende hij een contract voor vijf jaar bij AZ. In totaal speelde hij 50 wedstrijden voor de ploeg uit Alkmaar, maar de laatste seizoenen kwam hij niet meer voor in de plannen van trainer John van de Brom.

Overige spelers

Met de komst van Rienstra houdt SC Heerenveen rekening met een eventueel vertrek van Morten Thorsby en Yuki Kobayashi. Voor beide middenvelders is interesse en Heerenveen heeft al aangegeven dat beiden bij een goed bod weg mogen. Bovendien is Stijn Schaars nog altijd geblesseerd. Ook Pelle van Amersfoort mag weg.

(Advertentie)
(Advertentie)