Arriva haalt treinen uit Limburg om de reuzendrukte aan te kunnen

15 aug 2018 - 11:33

Er worden het komende weekeinde Limburgse treinen ingezet om de drukte van de Reuzen aan te kunnen. Vervoerder Arriva haalt in totaal vier treinen uit het zuiden.

Xolo de hûn - Foto: Royal de Luxe

Volgens directeur Anne Hettinga is het uniek dat er treinen uit een andere regio worden gehaald. Het is ook een hele klus om ze hier te krijgen. De treinen moeten een lange route afleggen op een druk spoorwegennetwerk. Bovendien moeten de treinen maandagochtend weer terug zijn in Limburg. "Zondagnacht, als iedereen aan het nagenieten is van het evenement, is bij ons een heel team bezig om die treinen weer naar Limburg te brengen", zegt Hettinga.

Arriva zet verder alle treinen in het noorden in om de extra stroom mensen goed naar Leeuwarden te vervoeren. Er worden meer ritten gereden, en de treinen zijn ook langer. Er worden dit weekeinde tussen de 300 en 400.000 mensen in Leeuwarden verwacht.

Bussen

Op alle dagen van het evenement zal er voor een groot aantal buslijnen een aangepaste dienstregeling gelden. Met name in Leeuwarden zijn er grote aanpassingen. De reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. De aangepaste dienstregeling van de bussen is terug te vinden op de site fan Arriva.

Treinperron yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

Personeel

Om de dienstregelingen rond te krijgen is er extra personeel nodig. Arriva heeft daarom onder de medewerkers een oproep gedaan om vrijwilligers voor de extra diensten in Fryslân. Er kwamen veel reacties. Onder andere machinisten en chauffeurs uit Leiden en Den Bosch komen dit weekeinde naar Fryslân om te helpen. Sommige medewerkers van het hoofdkantoor, die een rijbewijs hebben, kruipen weer achter het stuur.

De andere kantoormedewerkers worden ingezet als steward op de stations of op de parkeerlocaties rond Leeuwarden.

Trefwoorden: 
LF2018 Arriva reuzen
(Advertentie)
(Advertentie)