Motorclub Drachten stapt naar Raad van State na dwangsom

13 aug 2018 - 22:59

Motorclub Dirty to Be uit Drachten is naar de Raad van State gestapt. Dat doen ze omdat ze het niet eens zijn met de gemeente Smallingerland, die de motorclub een dwangsom van 10.000 euro heeft opgelegd. Smallingerland eist dat bedrag op, omdat er op een feest van Dirty to Be ook gasten waren met een jasje van een zogeheten 'outlaw' motorclub, die de gemeente buiten de deur wilde houden.

It gebou fan de Raad van State yn Den Haag - Foto: Wikipedia, Creative commons

Het feest was op 4 mei in een loods aan De Gaffel in Drachten. De gemeente had daar een tip over gekregen en toezichthouders gingen naar de loods toe. Daar zagen ze gasten met een jasje van de motorclub Blackguards, die dus niet welkom is in Smallingerland.

Jaarvergadering

Secretaris Arjen Jagersma van Dirty to Be zegt dat ze die dag de jaarvergadering hadden. "Daar kunnen ook Blackguards zijn geweest, maar er zijn leden van Dirty to Be die ook lid zijn van Blackguard. De gemeente had moeten checken of op de vergadering ook niet-leden fan Dirty to Be waren." En die waren er volgens Jagersma niet.

"Van vergadering geen sprake"

Vorig jaar had de gemeente al het vermoeden dat de loods aan De Gaffel, die Dirty to Be had gekocht, een clubhuis van Blackguards zou worden. Smallingerland eiste dat de loods alleen gebruikt zou worden voor vergaderingen, het sleutelen aan motoren en het drinken van een biertje. Van een vergadering was volgens de gemeente op 4 mei geen sprake.

Iedere overtreding door Dirty to Be kost de motorclub 10.000 euro. Dit is de eerste keer dat Smallingerland geld vordert van de club.

(Advertentie)
(Advertentie)