Friese scheurkalender 2019 zoekt bijdragen

Groningen, Drenthe en Overijssel, die hebben al een eigen provinciale scheurkalender, maar Fryslân ontbreekt nog in dat rijtje. Terwijl het een perfect relatiegeschenk zou zijn voor de decembermaand. Althans, dat stelden studenten van de Hanzehogeschool Groningen in een onderzoek. En daarom moet er ook voor Fryslân zo'n jaarlijkse kalender komen, met bijdrages van Friezen over wat ze bezighoudt, raakt of wat opvalt in de provincie. Persoonlijke foto's, gedichten en korte verhaaltjes. Momenteel heeft de redactie van de Fryske Skeurkalender zo'n 175 inzendingen binnen. De organisatie kan dus nog wel wat extra bijdrages gebruiken.
Ingestuurde foto voor de Fryske Scheurkalender © Saskia van Montfort (Facebook Fryske Scheurkalender)
In 2018 verscheen bij uitgeverij Bornmeer een speciale scheurkalender in het kader van Culturele Hoofdstad, geschreven door Friesch Dagbladjournaliste Gerbrich van der Meer. Daarnaast bestaat er eeen Friese spreukenkalender, in het Fries dus.
"De Fryske Scheurkalender moet de eerste Friese kalender, voor én door de Friezen zijn. Iedereen mag een zelfgemaakte foto, verhaal of gedicht insturen. Dat kan deze week nog", vertelt Evert Pultrum. "En als je wilt kun je zelfs een bepaalde datum voor je bijdrage claimen."
Alle bijdrages worden volgende week door een jury beoordeeld.
Evert Pultrum ynternet