UPDATE: Leeuwarden neemt revanche met derde dagzege bij Woudsend

Het skûtsje fan Leeuwarden is bij Woudsend als eerste over de finish gekomen. Het is al de derde keer dit kampioenschap dat Leeuwarden de snelste is. In de openingswedstrijd bij Grou was Leeuwarden al eerste, en op de Langwarder Wielen ook. Op de finish maakten de bemanningsleden duidelijk dat ze het niet eens zijn met een uitspraak van de zeilraad. Er was niet één die juichte.
De finish fan it skûtsjesilen by Wâldsein
De uitspraak van de zeilraad heeft Leeuwarden 14 punten bezorgd na een aanvaring bij Stavoren. Leeuwarden ging nog in hoger beroep, maar dat leverde niets op. Na afloop van de wedstrijd bij Woudsend was schipper Willem Zwaga daar nog woest over. Hij heeft een jurist ingeschakeld, om uit te zoeken of er nog iets aan te doen is. "Ik ben het niet eens met de jury. En volgens mij heb ik er meer verstand van dan zij."
De winner fan it skûtsjesilen by Wâldsein
Leeuwarden was op het water bij Woudsend als eerste bij de bovenste ton. Het skûtsje van Grou kwam daar als tweede aan. Leeuwarden zeilde over stuurboord, Grou maakte een opschieter om de ton te halen. Woudsend zat er kort achter, over bakboord.
Het werd een chaos. De skûtsjes raakten elkaar. Grou en Woudsend knoopten de rode protestvlag in het want.
Woudsend heeft bij deze situatie een protest ingediend tegen Grou. Grou protesteert tegen Drachten, en Drachten tegen Grou.
Gribus by de boppeste tonne
Het skûtsje fan Earnewâld kwam als tweede over de finish, en Woudsend werd derde. Pas nadat de jury alle protesten heeft behandeld, kan het klassement worden opgemaakt.