Al 731.000 euro opgehaald voor kankeronderzoek Maarten van der Weijden

13 aug 2018 - 13:52

731.000 euro; dat is de tussenstand van de opbrengst van Maarten van der Weijdens elfstedentocht voor kankeronderzoek.

Van der Weijden maakte dat maandag bekend toen hij in Workum een trainingsrondje van ongeveer vijf kilometer maakte. Hij deed dat samen met Maarten Offinga, CDA-wethouder van de gemeente Súdwest-Fryslân, die in zijn vrije tijd veel aan amateur-duursporten doet. Offinga zal Van der Weijden komend weekend ook bijstaan bij de echte tocht. Hij zwemt dan, in met name zijn eigen gemeente, enkele kilometers mee.

Maarten van der Weijden en Maarten Offinga - Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Maarten en Maarten oer de swimalvestêdetocht

Olympisch zwemkampioen Van der Weijden wil met zijn tocht zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker en krijgt daarbij steun van een groot aantal particulieren en sponsoren. Cabaretier Freek de Jonge en Merk Fryslân-direkeur Martin Cnossen hebben toegezegd ook een deel van de route te zwemmen en artiesten als Syb van der Ploeg en de band Vangrail zullen de tocht muzikaal ondersteunen. Daarnaast hebben alle steden een ambassadeur van de Maarten van der Weijden Foundation, onder wie Epke Zonderland, Rintje Ritsma en Ranomi Kromowidjojo.

De zwemelfstedentocht is een marathon van 200 kilometer waar honderden vrijwilligers bij betrokken zijn. Maarten van der Weijden zwemt de tocht komend weekend 18, 19 en 20 augustus. Het idee is om in alle steden een nieuwe tussenstand van het geldbedrag te geven, met uiteindelijk in Leeuwarden de eindstand.

(Advertentie)
(Advertentie)