VIDEO: Bolsward presenteert wielerploegen BinckBank Tour

12 aug 2018 - 20:28

Voordat maandag de eerste etappe van de BinckBank Tour wordt verreden, werden zondagmiddag eerst de deelnemende ploegen een voor een aan het publiek voorgesteld. Dit gebeurde in de finishplaats van de eerste etappe. Die start maandag in Heerenveen en eindigt in Bolsward.

Boalsert presintearret hurdfytsploegen BinckBank Tour

Er doen in totaal 23 ploegen mee aan de BinckBank Tour. In Bolsward voeren sloepen door de grachten om de wielrenners voor te stellen. Niet alle bootjes zaten vol. Veel deelnemers stonden zondag nog aan de start van het EK in Glasgow.

Toch waren er al wel een aantal toppers zoals Dylan Groenewegen. Hij won dit jaar twee etappes in de Tour de France. Ook Tom-Jelte Slagter was van de partij. De eerste etappe gaat voor een groot gedeelte door zijn trainingsgebied in de buurt van zijn woonplaats Nij Beets.

Niet zwaar genoeg

Slagter vindt het altijd mooi om in Nederland te fietsen. "Dat is toch altijd wel weer bijzonder. Zeker nu dan zo'n eerste etappe." Toch is Slagter niet de grootste kanshebber op de eindoverwinning. "Er zitten te weinig heuvels in. De wedstrijd is gewoon niet zwaar genoeg voor mij."

Grote ronde

Voor de organisatie in Bolsward is het een kans te laten zien dat ze zo'n evenement goed aankunnen. Het college van Gedeputeerde Staten wil graag een etappe van een grote ronde naar Nederland halen. Het gaat dan om de Giro d'Italia, de Vuelta of de Tour de France.

Gedeputeerde Sander de Rouwe is een van de grote trekkers van dat project. "De mensen van de organisatie van de BinckBank Tour zijn heel tevreden over hoe wij het hier doen. Ze hebben al aangegeven hier graag en snel weer te komen, maar wij willen meer dan dit. Die ambitie hebben we uitgesproken. Dat we het kunnen organiseren, laten we hier duidelijk zien."

Eerste etappe

De eerste etappe van de BinckBank Tour begint morgen om 12.30 uur bij het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. De finish wordt tussen 16.30 en 17.00 uur verwacht op de Oude Rijksweg bij industrieterrein De Marne in Bolsward.

(Advertentie)
(Advertentie)