Kalma en Oranje hard onderuit op WK, maar wel kwartfinalist

12 aug 2018 - 19:00

Het Nederlands elftal onder de 20 jaar heeft de laatste poulewedstrijd tegen Frankrijk met grote cijfers verloren. Met Fenna Kalma in de basis werd het in het Franse Saint-Malo 4-0. Oranje was al zeker van een plekje in de kwartfinales en komt daarin nu Engeland tegen.

Oranje ûnder 20 mei Fenna Kalma steand, tredde fan links - Foto: www.orange-pictures.nl

Na overwinningen op Nieuw-Zeeland (2-1) en Ghana (4-0) moest Nederland met Frankrijk uitmaken wie er als groepswinnaar zou doorgaan naar de kwartfinales.

Amelie Delabre-show

Oranje begon niet goed aan de wedstrijd. Na tien minuten maakte Amelie Delabre er 1-0 van. Na een halfuur spelen verdubbelde Delabre de score (2-0) en twee minuten later maakte zij ook haar en Frankrijks derde van de middag (3-0). In de tweede helft ging het niet veel beter met Nederland. Emelyne Laurent maakte er twintig minuten voor tijd 4-0 van. Daar bleef het bij.

Kalma, de 18-jarige spits uit Haskerhorne, kon geen rol van betekenis spelen en werd een kwartier voor het einde vervangen door Joëlle Smits. Kalma is met drie doelpunten nog wel gedeeld topscorer van het WK.

Kwartfinales

Ondanks de nederlaag gaat Nederland wel door naar de kwartfinales. Daarin is Engeland de tegenstander. Deze wedstrijd wordt vrijdag om 16.00 uur gespeeld.

Trefwoorden: 
voetbal WK Fenna Kalma
(advertinsje)