Zonderland gaat voor nieuwe hoofdprijs op EK in Glasgow

12 aug 2018 - 08:55

Epke Zonderland is zondag bij de Europese kampioenschappen turnen in de SSE Hydro Arena van Glasgow de favoriet in de finale aan de rekstok. De 32-jarige Fries is eigenlijk aan zijn stand verplicht kampioen te worden met een olympische titel, twee wereldtitels en twee Europese titels op zak. Maar het laatste grote succes dateert van vier jaar geleden.

Epke Zonderland - Foto: ANP

In 2014 liet Zonderland zich voor de tweede keer kronen tot de beste van de wereld aan de rekstok. Dat was op het WK in het Chinese Nanning. Daarna volgde een periode waarin Zonderland afstudeerde als arts, maar sportief de nodige tegenslagen te verwerken kreeg. Het WK in Glasgow (2015) liep individueel op een drama uit (32e op rek), en bij de Spelen van Rio 2016 vloog hij als titelverdediger uit de rekstok.

Vorig jaar was er eerherstel met de tweede plaats achter de Kroaat Tin Srbic in de WK-finale in Montreal. Srbic ontbreekt in Glasgow waar Zonderland met de hoogste score (14.333) tot de finale doordrong. De finale begint om 18.40 uur Nederlandse tijd.

Trefwoorden: 
Epke Zonderland turnen EK Glasgow
(advertinsje)