Verschillende acties voor door brand getroffen familie uit Drachten

11 aug 2018 - 08:24

In Drachten zijn donderdag en vrijdag verschillende acties opgezet om de familie, die zwaar getroffen is door de brand aan de Handwerkerszijde, te helpen. Bij de brand kwamen twee gezinsleden om het leven. Door de brand raakte de familie ook alle kleding en huisraad kwijt.

Foto: SR Fotografie

Het drama gaat buurtgenoten en andere inwoners van Drachten aan het hart. Daarom hebben ze op sociale media verschillende acties opgezet om de familie te helpen. Een oproep voor spullen op de Facebookpagina 'Inzameling woningbrand 9-8-2018' werd al na een paar uur stopgezet, omdat er toen al genoeg spullen waren ingezameld.

De familie had in eerste instantie vooral spullen nodig voor de baby. Een familielid heeft intussen op Facebook ook al een bedankbericht geplaatst.

Hulp van bedrijven

Naast particulieren zijn er ook bedrijven die meewerken aan de acties, zo stellen ze hun gebouwen beschikbaar als verzamelplaats voor de goederen die worden binnengebracht. De bedrijven lopen hier echter niet mee te koop. "Het gaat niet om ons bedrijf. Het gaat erom dat de familie de spullen krijgt," vertelt een onderneemster.

De onderneemster kent de getroffen familie niet persoonlijk, maar verschillende klanten die ze heeft zijn wel bekend met de slachtoffers. "Daar gaat het ook niet om. Een familie die dit doormaakt moet worden geholpen."

Het drama grijpt veel mensen aan, en iedereen wil helpen. Ook mensen die het minder breed hebben brengen spullen om de getroffen familie te ondersteunen.

Trefwoorden: 
Drachten actie brand
(advertinsje)