Olde Riekerink over winst in Zwolle: "Compliment aan de spelers"

10 aug 2018 - 23:50

SC Heerenveen won vrijdagavond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Op bezoek bij PEC Zwolle stapten de spelers van Jan Olde Riekerink als winnaars van het veld (3-2). Wat vond de trainer, die zijn officiële eredivisiedebuut als verantwoordelijke maakte, van de wedstrijd?

Trainer Jan Olde Riekerink over SC Heerenveen - PEC Zwolle

"Een ongelooflijk compliment aan de spelers", zei Olde Riekerink, "dat we dit over de streep hebben getrokken. Ik vind dat de jongens het met name in de tweede helft uitstekend hebben gedaan."

De trainer zag PEC Zwolle het initiatief in de beginfase overnemen. "We begonnen goed aan de wedstrijd, de eerste tien minuten. Op een gegeven moment gingen we wat naar achteren hangen, maar na de goal van Morten kwamen we weer beter in de wedstrijd."

Dat zijn ploeg in de tweede helft veerkracht toonde, verraste Olde Riekerink niet. "Na de nederlagen tegen Hoffenheim en Levante zag ik al wel dat de jongens elkaar niet lieten stikken."

Doke Schmidt nei PEC Zwolle - SC Hearrenfean

Rode kaart

Olde Riekerink had het moment van de rode kaart van Morten Thorsby nog niet teruggekeken en kon daar niet over oordelen. Thorsby zei dat er bij de handsbal geen opzet in het spel was.

Morten Thorsby over SC Heerenveen - PEC Zwolle

(Advertentie)
(Advertentie)