"Het lijkt wel op drie Elfstedentochten achter elkaar, met de Reuzen"

10 aug 2018 - 12:52

Het is hard werken en puzzelen voor de Leeuwarder horeca, volgend weekend wanneer de Reuzen komen. Dat zegt Rienk Edens, eigenaar van koffiezaak Doppio. Hij verwacht een omzet die misschien wel vier keer hoger ligt dan normaal. Wel wordt het een flinke logistieke klus en veel geregel om alles goed voor elkaar te krijgen.

De dûker - Foto: Royal de Luxe

Binnenstad hermetisch afgesloten

De binnenstad en parkeergarages zijn bijna het hele weekend afgesloten. De bevoorrading moet tussen 5 en 7 uur 's ochtends gebeuren. "Dan lig ik vrijdagavond om 2 uur in bed na alle drukte en dan gaat twee uren later de wekker alweer", vertelt Rienk Edens. De duiker slaapt vrijdagavond op het Zaailand, tegenover zijn zaak. Dat betekent dat hij zijn terras moet opruimen.

Edens zegt dat het moeilijk is om aan extra personeel te komen middenin de zomervakantie. Bovendien wordt het nog spannend of al het personeel goed op het werk kan komen. De parkeergarages zijn dicht en ook fietsers mogen de binnenstad niet in.

Foto: Omrop Fryslân, Wendy Kennedy

Rienk Edens, eigenaar van een koffiezaak over de komst van De Reuzen

Aangepaste kaart

De kaart wordt simpel en er komt een mobiele koffiebar voor de zaak te staan. Verder wordt een deel van de voorraad - verstopt - in de zaak opgeslagen, omdat het magazijn niet groot genoeg is. "Het lijkt wel drie keer de Elfstedentocht achter elkaar, huppakee. Dan moet je gewoon doorgaan, het is even niet anders."

Omrop Fryslân volgt de eerste voorstelling op vrijdag. Alles is vanaf 10.00 uur live te zien op televisie, de website, de Omrop-app en Facebook. Ook houden we drie dagen lang een liveblog bij.

(advertinsje)
(advertinsje)