Te weinig personeel bij zorgcentra van Liante

08 aug 2018 - 22:30

Topvrouw Anneke Groenenberg van zorggroep Liante roept de hulp in van de familie van zorgcentrumbewoners, omdat er de komende weken te weinig personeel is. Dat blijkt uit een brandbrief die naar familieleden van bewoners is gestuurd.

Anneke Groenenberg fan Liante - Foto: Liante

Liante heeft zorgcentra in Drachten, Oosterwolde, Haulerwijk, Appelscha, Wolvega en Noordwolde. Door de vakantie is er over het algemeen al minder personeel, maar dit jaar is het nog erger.

Dat zegt ook de beroepsvereniging voor verzorgenden en verpleegkundigen, V&VN. "Voor uw familielid (onze bewoner) en voor medewerkers zou dat een enorme steun zijn", skriuwt Groenenberg yn de brief. "Een paar uur inzet kan het verschil maken."

De Warrenhove yn Drachten, ien fan de soarchsintra fan Liante - Foto: Google Street View

De folsleine brief fan Anneke Groenenberg

Geachte bewoner, familie,

De zomervakanties zijn in volle gang en de meesten van ons genieten van het mooie zomerweer. Ook dit jaar is het weer een grote uitdaging geweest voor de planners om de zomerroosters voor (zorg)medewerkers kloppend te krijgen.

Er zijn nog veel dagen en dagdelen in augustus en september waarop we nog geen maximale dekking hebben. Meestal lost het zich op: Medewerkers werken extra, uitzendkrachten worden ingezet en soms wordt een beroep gedaan op collega's met een niet-zorg gebonden functie. In een enkel geval worden de opnames even stopgezet, maar: Ook in deze periode kunt u rekenen op de betrokken inzet en de kwaliteit die nodig is om goede zorg te leveren.

Misschien is het voor u als familielid mogelijk om ons te helpen in deze periode. Wellicht kunt u hand- en span diensten verrichten of een activiteit helpen ondersteunen. Voor uw familielid (onze bewoner) en voor medewerkers zou dat een enorme steun zijn. Een paar uur inzet kan het verschil maken. Kunt u helpen dan horen wij dat graag!

Met vriendelijke groet,

Anneke Groenenberg
Directeur-bestuurder

(Advertentie)
(Advertentie)