Fenna Kalma scoort opnieuw voor Oranje onder 20

Oranje onder 20 heeft woensdagavond haar tweede poulewedstrijd op het WK in Frankrijk gewonnen. In Vannes won Nederland met 4-0 van Ghana. Fenna Kalma uit Haskerhorne had met twee doelpunten een groot aandeel in die overwinning. De ploeg is inmiddels ook al zeker van de kwartfinales.
Het eerste doelpunt van de Oranjedames kwam in de 21 minuut van Aniek Nouwen: zij kopte Nederland op 1-0. Fenna Kalma was daarna verantwoordelijk voor het tweede en derde doelpunt, in de 28e en 32e minuut. In de slotfase maakte Victoria Pelova er nog 4-0 van.

Frankrijk

Komende zondag speelt Nederland de laatste groepswedstrijd. Gastland Frankrijk is dan de tegenstander.

Kwartfinale

Nederland heeft nu zes punten uit twee wedstrijden. Later op de dag speelde Frankrijk gelijk tegen Nieuw-Zeeland. Daardoor is Nederland al zeker van plaatsing voor de kwartfinale.