Skûtsje Grou wint soeverein op woelig water bij Terherne

Grou heeft het skûtsjesilen bij Terherne met overmacht gewonnen. Op de finish had schipper Douwe Visser bijna een kilometer voorsprong op de rest van de floot. De Grousters kwamen al snel aan de leiding. Ze hebben de koppositie niet meer uit handen gegeven.
De finish fan de silerij by Terherne
Na twee dagen met nauwelijks wind stond er woensdag een stevige bries op het water bij Terherne. Er waren schippers die een klein reefje hadden gelegd. Daar wordt het zeil kleiner van.

Protestvlag

Het skûtsje van Heerenveen kwam als eerst bij de bovenste ton. De Heale Moanne, Grou en Sneek kwamen daarachter met z'n drieën in elkaars vaarwater. Grou moest wijken, maar kreeg geen ruimte van Sneek. De protestvlaggen werden in het want geknoopt, maar ze werden net zo snel weer opgeruimd.
Met een slimme slag wisten Grou de koppositie van Heerenveen over te nemen. Toen waren ze los. De rest van de wedstrijd hebben ze de voorsprong niet meer uit handen gegeven.
Skipper Douwe Visser fan Grou siet yn it goede ritme
Het skûtsje van Heerenveen kwam als tweede over de finish. Lemmer werd derde. De Heale Moanne finishte als laatste. Heel opvallend, want dat skûtsje kwam als beste uit de start.
skutsjeblokterherne_fryslanhjoed_08082018
Normaal gesproken begint het skûtsjesilen om 14:00 uur, maar omdat op de Snitser Mar ook de Hardzeildag van de Sneekweek werd gehouden, was de start pas na vieren.