Hamstra over Veerman: "We zitten in de eindfase"

08 aug 2018 - 15:17

Henk Veerman gaat zo goed als zeker naar Sankt Pauli. Volgens technisch directeur Gerry Hamstra van Sportclub Heerenveen zit de club in de eindfase van de onderhandeling. Veerman moet ook nog zelf met Sankt Pauli onderhandelen, maar ook dat lijkt goed te komen.

Gerry Hamstra - Foto: Omrop Fryslân

"We zitten in de eindfase. Over welke club het gaat, doen we geen uitspraken, maar het lijkt erop dat het goed komt", zegt Hamstra. Over bedragen doet Hamstra verder ook geen uitspraken.

ADO Den Haag is dinsdag definitief afgehaakt in de strijd om Veerman. De vraagprijs van Heerenveen was 650.000 euro, ADO ging niet verder dan 450.000 euro. Woensdag deed de directeur van ADO, Mattijs Manders, een Q&A met ADO-fans. Hij gaf een opvallend antwoord op een van de vragen: volgens Manders gaat het Veerman meer om geld.

Vervanger voor Veerman?

Mocht Veerman weggaan, dan staat het nog niet vast dat er direct een vervangende spits aangetrokken wordt. "We moeten ook kijken naar dat wat we in huis hebben. Jizz Hornkamp komt er bijvoorbeeld aan. Bovendien moeten we afwachten wat er op het middenveld gebeurt."

En Pelle van Amersfoort mag bijvoorbeeld uitkijken naar een andere club. Voor hem was er even belangstelling, maar er is niets concreet. Van Amersfoort heeft net als Morten Thorsby nog voor een jaar een contract en hoefde niet weg, maar mag praten met andere clubs. Hetzelfde geldt voor Yuki Kobayashi, al heeft hij nog een contract voor drie jaar en is er nog geen club die concrete interesse heeft getoond.

Eerste competitiewedstrijd voor Jan Olde Riekerink

Heerenveen speelt vrijdagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen uit bij PEC Zwolle. Dat is ook direct de eerste officiële wedstrijd voor trainer Jan Olde Riekerink. PEC Zwolle heeft nogal wat veranderingen in de selectie. "Maar ik verwacht dat ze qua systeem nog hetzelfde zullen spelen", zegt Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink. Heerenveen verloor in de voorbereiding met 1-3 van Levante, terwijl Zwolle met 3-1 van Levante won. "Maar dat zegt niks. We verloren vorig jaar twee keer van Zwolle, dat zegt in ieder geval dat het geen makkelijke tegenstander is."

Hahn weer op goal

De opstelling is nog niet helemaal zeker. Wat wel zeker is, is dat keeper Warner Hahn speelt. Hahn kwam vorig jaar over van Feyenoord, maar speelde slechts één wedstrijd. In de eerste wedstrijd van het seizoen ging zijn schouder uit de kom. In de winterstop leek hij op de weg terug, maar zijn schouder ging opnieuw uit de kom. "Maar twijfels ken ik niet. Twijfel is voor negatieve mensen." En dus heeft Hahn niet het gevoel dat het opnieuw gebeurt. "Nee, ik heb er vooral veel zin in."

Trainer Olde Riekerink wil niets zeggen over de opstelling. Op de training speelde hij even met Kongolo op het middenveld en Vlap op linksbuiten. Halverwege de training veranderde hij dat weer naar Vlap op het middenveld en Mihajlovic op de linkervleugel. "Dat zijn inderdaad de twee opties", zegt de Heerenveentrainer.

Vermoedelijke opstelling: Hahn; Schmidt, Høegh, Bulthuis, Pierie; Kobayashi, Thorsby, Vlap; Zeneli, Lammers en Mihajlovic.

De wedstrijd PEC Zwolle - Heerenveen begint vrijdag 10 augustus om 20.00 uur. De wedstrijd wordt live op Omrop Fryslân radio uitgezonden met commentaar van Roelof de Vries.

Voor de wedstrijd is het Fierljepkafee op de radio. Dat begint om 19.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

(advertinsje)
(advertinsje)