Skûtsjesilen bij Earnewâld gaat niet door

Het skûtsjesilen bij Earnewâld gaat niet door. Na meer dan een uur wachten heeft de wedstrijdleiding besloten om de wedstrijd helemaal af te schieten. Er is niet genoeg wind. De wedstrijd wordt op 14 augustus ingehaald, bij Woudsend. Dat meldt de SKS.
© SKS
Het bestuur van de SKS informeert de schippers woensdagochtend over de inhaalwedstrijd. Er zou gekozen kunnen worden voor een sleepstart. De schippers die bij De Veenhoop vooraan startten, starten dan achteraan. Voorzitter René Nagelhout van de SKS wilde daar nog niet op vooruitlopen.
Verslaggever Geartsje de Vries praat met René Nagelhout van de SKS
De wedstrijd bij De Veenhoop telt definitief mee voor het klassement. Omdat er bij De Veenhoop en Earnewâld is geloot, en omdat de skûtsjes in beide plaatsen in omgekeerde volgorde starten, zijn de schepen die bij De Veenhoop gunstig geloot hebben in het voordeel als de wedstrijd bij Earnewâld niet doorgaat. Het bestuur van de SKS had aangegeven daar naar te zullen kijken.
Wedstrijdleider Wietse Visser is niet blij
Wedstrijdleider Wietse Visser is niet blij met de situatie. "We hadden heel graag willen zeilen, maar de omstandigheden laten het niet toe." Het duurde langer dan een uur voordat de organisatie het besluit nam. "We hadden de hoop dat de wind zou komen. Die was er wel even, maar het heeft nooit langer dan vijf minuten uit dezelfde richting gewaaid. Zo kunnen we niet zeilen. Het moet wel een wedstrijd zijn."
Ut Fryslân Hjoed skûtsjesilen Earnewâld