Dokterswacht Fryslân niet bereikbaar vanwege landelijke storing

06 aug 2018 - 22:23

Dokterswacht Fryslân is momenteel telefonisch niet bereikbaar vanwege een landelijke storing bij kabelexploitant Ziggo. Mensen die het centrale nummer van de Dokterswacht bellen, krijgen geen gehoor.

Dokterswacht Fryslân - Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

112

Bij levensbedreigende situaties moeten mensen met 112 bellen, schrijft Dokterswacht. Mensen die met spoed een huisarts nodig hebben en niet kunnen wachten, kunnen het best naar de huisartsenpost toe komen. Die posten zitten in Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Dokkum en Sneek.

De storing bij Ziggo ontstond maandag aan het eind van de middag. Een groot deel van het land heeft daar last van. Het is de eerste dag van de bouwvak in Fryslân. Dat betekent dat er veel mensen op vakantie zijn en dat het tegelijkertijd druk is in de provincie met toeristen.

Ook andere diensten

Niet alleen Dokterswacht heeft last van de storing bij Ziggo. Ook GGZ Friesland en Vitens melden dat ze niet bereikbaar zijn per telefoon.

Dokterswacht Fryslân verleent 's avonds, 's nachts, in de weekeinden en op feestdagen huisartsenzorg voor spoedgevallen in Fryslân. Alle Friese huisartsen zijn bij de Dokterswacht aangesloten, behalve die op de Waddeneilanden.

(advertinsje)
(advertinsje)