Goal en assist Kalma bij zege Oranje onder 20 op WK

Nederland onder 20 heeft de openingswedstrijd op het WK voetbal in Frankrijk gewonnen. In Vannes werd het zondag 2-1 tegen Nieuw-Zeeland. SC Heerenveenspeelster Fenna Kalma uit Haskerhoarne was belangrijk met een goal en een assist.
Halverwege de eerste helft opende Kalma de score. Een schot van teamgenoot Victoria Pelova werd gesmoord, maar Kalma was er als de kippen bij de 1-0 binnen te tikken. Het was het 21e doelpunt van Kalma bij de jeugdteams onder 19/20.
Vlak voor rust viel de verrassende gelijkmaker: Hannah Blake schoot knap raak en zette de 1-1 op het scorebord.
Ondanks een moeizame tweede helft won Nederland toch nog. Via Naomi Pattiwael en Caitlin Dijkstra kwam de bal bij Kalma, die op haar beurt Eva van Deursen bediende. Van Deursen schoot de 2-1 binnen.

Tweede poulewedstrijd

De volgende tegenstander op het WK voor Oranje is Ghana. Die wedstrijd wordt woensdag gespeeld. Ghana verloor de eerste wedstrijd met 4-1 van Frankrijk.