Twee keer zilver op EK wallball

05 aug 2018 - 12:53

Het Nederlandse team heeft op het Europees kampioenschap kaatsen twee keer zilver gehaald op het onderdeel wallball. Het onderdeel kon vrijdag niet worden afgemaakt.

Marrit Zeinstra de grote vrouw

Marrit Zeinstra speelde twee keer de finale. Bij de singels won ze in de poulefase onder andere op een knappe wijze van de wereldkampioene Patricia Espinar van Baskenland. In een wedstrijd daarna raakte ze geblesseerd aan haar hand. Ze kwam met haar hand tegen een van de naden fan de vloer en haar nagel werd gespleten. Ze ging de volgende dag wel verder en haalde de finale. Daarin kwam ze tegen Mar Giménez uit Valencia met een set en 7-4 achter, waarna ze opgaf.

Foto: Omrop Fryslân

Zilver met Siegersma

Zeinstra spaarde zich ook voor de finale bij de dubbels. Die haalde ze met Harmke Siegersma. Ze verloren de finale desalniettemin van Ana Belén en Mónica Moya uit Valencia. Het mannendubbelteam werd vrijdag al uitgeschakeld. De mannen speelden geen singels.

Zaterdag is het laatste onderdeel Llargues. Donderdag haalde Nederland twee keer goud op het onderdeel internationaal spel.

(advertinsje)
(advertinsje)