Skûtsje Leeuwarden wint eerste wedstrijd SKS bij Grou

Het Leeuwarder skûtsje Rienk Ulbesz van schipper Willem Zwaga heeft zaterdagmiddag de eerste wedstrijd om het SKS-kampioenschap bij Grou gewonnen. Het Leeuwarder skûtsje hield schipper Gerhard Pietersma (Earnewâld) en Johannes Meeter (Huizum) op afstand. De skûtsjes van Heerenveen, Grou en Akkrum eindigden als vierde, vijfde en zesde.
Leeuwarden skûtsje, Pikmar, SKS, skûtsjesilen © Omrop Fryslân
Voor schipper Willem Zwaga van het Leeuwarder skûtsje was het een prachtige overwinning. ''Het was spannend, maar dit is geweldig, echt geweldig. Hij loopt. Vorig jaar was het niets met het lichte weer, maar wij hadden het gevoel dat het vandaag ging.'' De overwinning was ook een emotionele. ''We hadden de zwarte vlag wapperen vandaag, vanwege Rients 'de Wiets' Huisman. Zijn zonen zeilen nu met ons mee. Dat hadden we op het laatst beloofd.''
Omrop Fryslân zendt alle wedstrijden rechtstreeks uit. Op internet geven verslaggevers Freerk Wijma en Eelke Dijkstra commentaar bij alle beelden. Op radio en televisie doen Gjalt de Jong en Geartsje de Vries live verslag. In Fryslân Hjoed is een analyse van de wedstrijd te zien. En om 21.20 uur is er een uitgebreid wedstrijdverslag op televisie. Normaliter begint die uitzending om 21:00 uur, maar zaterdag is de uitzending later vanwege de voetbalwedstrijd tussen SC Heerenveen en de Spaanse club Levante UD. Kijk voor alles over het skûtsjesilen bij Omrop Fryslân op omropfryslan.nl/skutsjesilen.
Schipper Willem Zwaga