Hoe kun je het skûtsjesilen het beste volgen dit jaar? Lees het hier!

03 aug 2018 - 12:01

Het liefst zit je natuurlijk zelf bij het wedstrijdwater, op de boot of op een klapstoeltje langs het water. Maar als dat nou echt niet lukt, dan is daar Omrop Fryslân nog. Ook dit jaar maakt Omrop Fryslân alle dagen uitzendingen vanaf het wedstrijdwater. Op welke manier kun je het skûtsjesilen nu het best volgen? Dat lees je hier!

skûtsjes, sile, Snitsermar - Foto: Omrop Fryslân

Livestream

Voor de échte diehard skûtsjefans heeft Omrop Fryslân de skûtsje-livestream. Een Friestalige stream bij de skûtsjebeelden, maar zonder nieuws en muziek tussendoor. Volledig gericht op de echte liefhebbers, die geen seconde van de wedstrijd willen missen. Freark Wijma en Eelke Dykstra verzorgen het verslag bij de SKS, Koos Wieling en Eelke Dykstra bij de IFKS. De stream is te vinden op Omropfryslan.nl en op de Omrop-app.

Foto: Omrop Fryslân

Skûtsje Kafee

Niet alleen zaterdag, maar ook vrijdagavond al moet je in Grou zijn. Om precies te zijn in het Theehuis. Daar wordt om 17.30 uur het Skûtsje Kafee gemaakt. In het Skûtsje Kafee kijken Geartsje de Vries en Gjalt de Jong vooruit op het SKS-kampioenschap van dit jaar. Onder anderen de nieuwe schippers van Sneek en Joure, Jappie Visser en Rinus de Jong, schuiven aan. Voorzitter van de SKS, René Nagelhaan, schuift aan om te praten over de nieuwe regels binnen het skûtsjesilen.

Op vrijdag 17 augustus wordt het Skûtsje Kafee in Hindeloopen het IFKS-kampioenschap voorbeschouwd. De presentatie ligt in handen van Afke Boven en Aukje de Hoop. Te gast zijn onder anderen Ton Brundel en Daan van der Meer.

Beide programma's worden uitgezonden om 19.00 uur op radio bij Omrop Fryslân.

Foto: ANP

Radio

Onze eigen Geartsje de Vries en Gjalt de Jong (SKS) en Andor Faber en Gjalt de Jong (IFKS) zitten tijdens het skûtsjesilen weer drie weken op het wedstrijdwater om iedereen bij te praten over wat er gebeurt. Wie ligt op kop, hoe komen ze het kruisrak door en wie heeft de beste papieren om te winnen? Ook voor de mensen die wel bij het wedstrijdwater zitten: met commentaar van onze commentatoren blijf je nóg beter op de hoogte. De radio op 92.2FM dus!

Foto: ANP

Televisie

Maar eigenlijk moet je al die prachtige schepen gewoon zien. Daarom zendt Omrop Fryslân het skûtsjesilen van beide kampioenschappen uit op televisie. 's Middags vanaf 14.00 uur is de wedstrijd live op televisie te volgen. 's Avonds om 18.00 uur zit er in Fryslân Hjoed een speciaal 'skûtsjeblok' om iedereen bij te praten over de dag: scherpe analyses en een sfeerreportage van de dag. En last but not least: 's avonds om 21.00 uur een uur lange samenvatting van de wedstrijd. Nou, als je dan nóg niet op de hoogte bent, dan weten wij het ook niet meer...

Foto: ANP

Online

Facebook, Twitter, Instagram en de website: het staat de komende weken bol van informatie over het skûtsjesilen. Omrop Fryslân zit bovenop het skûtsjesilen en houdt je op de hoogte. Ook dit jaar heeft Omrop Fryslân weer de skûtsjepool. Ben jij de Nostradamus van het skûtsjesilen? Doe dan mee aan onze skûtsjepool via Omropfryslan.nl/skutsjepool.

Trefwoorden: 
skûtsjesilen IFKS SKS
(advertinsje)
(advertinsje)