Eigenaar café Shooters verwacht dat sluiting tot faillissement leidt

02 aug 2018 - 20:48

Eigenaar Wilfred Spronk van café Shooters in Drachten reageert geschokt op de sluiting van zijn café. Burgemeester Tom van Mourik van Smallingerland besloot donderdag dat het café vanaf vrijdag een halfjaar lang dicht moet. Volgens de politie zou het personeel van Shooters in drugs handelen. Ook is er een voorraad voor de verkoop in het café aan de Zuidkade gevonden. Smallingerland heeft vorig jaar het beleid aangepast, waardoor drugspanden eerder gesloten kunnen worden.

Foto: Google Street View

Het besluit van Van Mourik heeft grote gevolgen voor Spronk. Hij denkt dat dit het einde van zijn café betekent en dat hij zelfs failliet gaat. Ook moet hij zijn huis uit, want hij woont boven de zaak.

Wilfred Spronk van café Shooters

Spronk erkent dat er in zijn café in drugs gehandeld werd en dat hij als eigenaar verantwoordelijk is voor wat er in zijn café gebeurt. Het is echter voor een caféhouder niet te controleren of er dealers in het café zijn, zegt hij.

Bovendien wordt er volgens Spronk in heel veel cafés in Fryslân in drugs gehandeld. Hij ontkent wel dat zijn personeel dat ook doet.

Foto: Omrop Fryslân

Derde café in korte tijd

Het is in korte tijd al het derde café dat in Fryslân wordt gesloten. Kortgeleden moest café Prins in Kollumerzwaag dicht van burgemeester Bilker van Kollumerland en eerder deze week werd De Witte Kat in Sneek op last van waarnemend burgemeester Magda Berndsen gesloten.

Trefwoorden: 
Drachten Shooters
(advertinsje)
(advertinsje)