Geen Friese organisaties in onderzoek naar ingrijpen thuiszorg

02 aug 2018 - 08:39

In het onderzoek dat de Consumentenbond heet gedaan naar het ingrijpen bij de thuiszorg door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd komen geen Friese organisaties voor. De Consumentenbond heeft de vijftig laatste bezoeken van de inspectie aan thuiszorgorganisaties bekeken en concludeert daaruit dat maar twee van de vijftig organisaties aan de randvoorwaarden voor goede zorg voldoen. Het gaat dan onder andere over het geven van medicijnen of het inzetten van personeel dat voldoende gekwalificeerd is voor het werk.

Thússoarch - Foto: Omrop Fryslân

Naast de twee organisaties, die aan alle voorwaarden voldoen, zijn er 24 die aan vier van de vijftien voorwaarden voldoen. Er zijn ook zeven die aan geen enkele voorwaarde voldoen. De Consumentenbond constateert ook dat de inspectie amper ingrijpt bij thuiszorgorganisaties die niet aan de eisen voldoen. De bond vindt dat de minister van Volksgezondheid en de inspectie zelf daar verandering in moeten brengen.

Of het niet voorkomen van Friese organisaties in de lijst van de Consumentenbond inhoudt dat al die organisaties aan de voorwaarden voldoen is niet duidelijk. De bond heeft een meldpunt geopend waar misstanden in de thuiszorg aan kunnen worden doorgegeven.

(Advertentie)
(Advertentie)