Latere begintijd concours hippique Buitenpost pakt goed uit

01 aug 2018 - 23:48

Niet 's morgens beginnen, maar pas 's middags. Het heeft de organisatie van concours hippique in Buitenpost goed voldaan. Woensdag was de 65ste editie van het evenement en voor het eerst was er voor een latere begintijd gekozen.

It winnende hynder Joppe - Foto: Omrop Fryslân, Freark Wijma

Thiemen Dolfijn van het concours hippique Buitenpost

Dat werd gedaan om 's middags en 's avonds meer mensen naar het evenement te krijgen. Volgens de organisatie heeft die verandering goed uitgepakt. Er zal nog worden geëvalueerd, maar nu al is duidelijk dat de latere begintijd volgend jaar opnieuw wordt toegepast.

Bij het concours in Buitenpost wordt gereden in twee klassen: met tuig- en springpaarden.

Uitslag tuigpaarden

Bij de tuigpaarden werden drie NK's verreden. Henk Hammers met paard Joppe werd de winnaar in de eareklasse. Ook vorig jaar kwam hij daar als winnaar uit de bus. Bij de hackneys maakte Els d'Archard van Enschut met paard Here I Am de mooiste combinatie. Harry de Middelaar met Brandy was de beste bij de enkelspannen. Ook was er nog een rubriek met vierspannen. Die schreef Feike Holtrop op zijn naam. ((Bekijk hier onze reportage Fol Fjoer die Omrop Fryslân maakte over Feike Holtrop).

In de spannendste finale van de afgelopen jaren, werd de grote favoriet van de laatste jaren, Jelmer Chardon uit Jorwert met de hengst Eise, op het nippertje tweede. Het juryrapport was unaniem voor Joppe, maar voor de duizenden mensen in het publiek was Eise de beste. Hier werd na afloop door de mensen nog stevig over gesproken.

Ferslachjouwers Freark Wijma en Henk Dijkstra oer de spannende finale

Hester Klompmaker mei dochter Jorinde - Foto: Omrop Fryslân, Freark Wijma

Hester Klompmaker winnaar Grote Prijs Buitenpost

Het springconcours in Buitenpost werd woensdag door plaatselijk favoriet Hester Klompmaker. Na drie voorronden waren er maar zes ruiters die mochten meedoen aan de barrage. Grote winnaar bij de springpaarden werd Hester Klompmaker uit Buitenpost. Ze plaatste zich met twee paarden voor de barrage. Ze won zowel goud als brons. Zilver was er voor Elmar van Hoorn uit Sappemeer.

Hester en Jorinde Klompmaker

Trefwoorden: 
Buitenpost Concours Hippique
(advertinsje)
(advertinsje)